Waarom is een hypotheekadvies zo belangrijk?

7 nov

U hoeft maar even te zoeken op internet en vindt allerlei mogelijkheden om online een hypotheek af te sluiten. Toch kiezen de meeste mensen voor hypotheekadvies, bijvoorbeeld via hun bank of een onafhankelijke tussenpersoon. Ze willen namelijk zeker weten dat ze goed zitten.
Op internet is zo gevonden hoeveel hypotheek er ongeveer verkregen mag worden met de daarbij behorende maandelijkse lasten. Als u vervolgens een woning binnen uw budget hebt gevonden, lijkt het een kleine stap naar het afsluiten van een hypotheek. Toch blijkt dit in de praktijk niet zo te zijn.

Niemand is een ‘doorsnee klant’

Op internet vindt u dan ook vooral algemene informatie, uw situatie zal er nooit precies beschreven staan. Iedereen is uniek en daarom bestaat de ‘doorsnee klant’ niet.
Want hoe zit het met een hypotheek als u bijvoorbeeld zzp’er bent of uw partner één of meer tijdelijke banen heeft? Wat als uw ouders het huis mee willen financieren? Wat is wijs als er een studieschuld aanwezig is? Of als u bijna met pensioen mag gaan?

Er zijn zoveel vragen die beantwoord moeten worden. Op internet is een schat aan informatie te vinden, maar die informatie leidt ook tot keuzestress. Maakt u wel de juiste keuzes?

Naar de toekomst kijken

Er is nog een andere reden waarom veel mensen voor een hypotheekadviseur kiezen. Weet u bijvoorbeeld wat u moet doen met uw hypotheek als uw relatie strandt? Of bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid?
En als dit al niet ingewikkeld genoeg is, is er ook nog een voortdurend veranderende regelgeving. Blijft de hypotheekrenteaftrek nu wel of niet in stand en wat betekent dat voor uw maandelijkse lasten?

Wat eerst zo simpel leek, blijkt toch best ingewikkeld te zijn.
Samen kijken wij niet alleen naar de rente, maar ook naar de voorwaarden. Want om die voorwaarden draait het als uw leven anders loopt dan verwacht.

Als Erkend Hypotheekadviseur leiden wij u door het woud van informatie en beslissingen. Wij hebben een zorgvuldig samengestelde portefeuille met kredietaanbieders. Dit betekent dat er altijd een hypotheek is die bij uw wensen en mogelijkheden past.

hypotheek-advies